Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| Plànol
[Actualitat]
   Agenda
   Arxiu fotogràfic
   Enllaços
   Mitjans
      El Butlletí
      Ripollet Ràdio
   Notícies
[Ciutat]
   Entitats
   Festes
   Història
   Llocs d'interès
   Plànol
   Urgències
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Comissió Festa Major
      Consell Administració
      Regidoria de Cultura
   Equipaments PMC
      Biblioteca
      Centre Cultural
      CIP
      Molí d'en Rata
      Sales d'exposicions
         Sala 1
         Sala d'Art
         Vestíbul del CC
      Teatre Auditori
   Pla Acció Cultural
   PMC virtual
      Correu al PMC
      Impresos
   Publicacions oficials
      Acords
      Edictes i anuncis
      Perfil del contractant
      Reglaments, ord. i bans
   Serveis
L'alcalde assegura que "estem ben encarrilats amb el tema de la residència"
Divendres, 12 d'octubre de 2018
Imatge 1167

El Centre Cultural va acollir, ahir dijous 11 d'octubre, la presentació pública de les conclusions del procés participatiu "Pensa en gran", el qual defineix com hauria de ser el nou equipament per a la gent gran a Ripollet. L'acte va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz.

L'alcalde assegura que "estem ben encarrilats amb el tema de la residència" i espera que "en el 2020-2021, s'estigui construïnt la residència". Segons Osuna, no existeix un problema pressupostari, ja que, si cal, per evitar demores, l'Ajuntament podria destinar-hi diners. Osuna va agraïr la predisposicio del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, a reunir-se amb l'Ajuntament, el passat 27 de juliol. En aquesta reunió, l'alcalde i la regidora van presentar les conclusions del "Pensa en gran", les quals "van molt en la línia de la conselleria", deia Osuna: "La Generalitat ens va dir que veia la necessitat i que podíem comptar amb ells".


Des de la Generalitat, es va solicitar al consistori que convertís les conclusions del procés en una proposta amb plànols de l'equipament. En aquests moments, l'Ajuntament treballa en l'elaboració d'aquests esborranys per tal de fer el següent pas: aconseguir signar un conveni de voluntats amb el Departament que deixi constància de la voluntat de construcció de l'equipament, els seus serveis i les seves places. L'objectiu de l'Ajuntament és tenir els plànols i el conveni signat a finals d'aquest 2018.

Osuna també va voler agraïr a la ciutadania que ha participat en aquest procés i que "ha tornat a posar la residència en l'agenda política".

Reyes Muñoz, com ja havia anunciat en anteriors sessions, ha parlat de la creació d'una taula de seguiment amb les persones participants al procés per tal d'informar-los de les novetats que es puguin presentar al voltant del projecte, la qual es reuniria trimestralment.

El nou equipament, un espai obert al municipi i centrat en la persona
La regidora Reyes Muñoz va ser l'encarregada de presentar les principals conclusions del procés, el qual tenia l'objectiu de "fer realitat aquesta necessitat que tenim". Segons la programació territorial de serveis socials especialitzats 2015-2018 de la Generalitat de Catalunya, Ripollet hauria de disposar de 131,29 places concertades de residència assistida i de 34,34, de centre de dia. "Ripollet necessita una residència sí o sí, siguin quins siguin els números".

Durant la presentació, s'han exposat les idees consensuades pel grup participatiu al voltant de l'equipament. Pel que fa al model arquitectònic, per exemple, el grup ha definit un equipament amb una zona verda interior i exterior, d'edificis baixos i connectats entre si, amb habitacions encarades al poble i al parc dels Pinetons, amb espais comuns i sales polivalents obertes a la ciutadania, que aprofiti els recursos naturals i s'utilitzin materials naturals en la seva construcció.

Entre els serveis que hauria de tenir aquest equipament pensat pel grup participatiu, hi ha aquells que necessiten un espai, com ara els pisos tutelats, un gimnàs, un auditori, una bugaderia, una biblioteca i un hort, entre d'altres. També s'han exposat aquells serveis que no necessiten un espai físic i que podrien oferir-se no solament a persones usuàries de l'equipament: servei d'ajuda al domicili, àpats a domicili, podologia o neteja al domicili.

El grup participatiu defensa un equipament on el model d'atenció se centri en la persona, la qual pugui prendre les seves decisions: si participen o no en les activitats, si volen sortir de l'edifici o fer coses individualment, per exemple. S'establirien uns horaris flexibles i habitacions personalitzades, així com es potenciaria l'ús de les noves tecnologies per connectar el centre amb l'exterior i la implicació de les famílies.

En aquesta línia, es proposa un equip directiu rotatori que tingui en compte les persones residents i format no només per gestors, sinó també per professionals de la sanitat o de l'atenció a la gent gran. També serien les persones usuàries les què decidirien les activitats, mitjançant assemblees dinamitzades per professionals. Fins i tot, aquestes activitats, podrien ser impartides pels mateixos usuaris i obertes a tota la ciutadania, les quals es donarien a conèixer a través del web de l'equipament, que s'utilitzaria com a una eina de difusió.

El document que recull totes les conclusions es pot consultar a participa.ripollet.cat.

S.R.


Més imatges:
Imatge 1

Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email





ripollet.cat

Any Espriu
Informació de Comunicació
PAME
PMO
PMC
PMC
PMC
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Patronat de Comunicació  |  Traducir/Translate/Traduire
2007 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Get Firefox    Valid HTML 4.01 Transitional    ¡CSS Válido!